Καθαρά Δευτέρα: Πότε θα πετάξουμε φέτος χαρταετό

 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα του χαρταετού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ετοιμάζουν «μίνι» διακοπές λόγω του τριημέρου.
 
Η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια άλλαξε ριζικά τις ζωές όλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πέρυσι η Καθαρά Δευτέρα δεν θύμιζε σχεδόν σε τίποτα το έθιμο που όλοι ξέρουμε. Οι υπερτοπικές μετακινήσεις επιτρέπονταν μόνο για ειδικές περιπτώσεις, οι παραδοσιακοί χαρταετοί πέταξαν μόνο σε πάρκα, πλατείες και παραλίες και σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια των πολιτών, ενώ τα ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι γίνονταν με SMS στο 13033.
 
Πότε είναι φέτος η Καθαρά Δευτέρα
Φέτος όμως στις 7 Μαρτίου η Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να θυμίσει ξανά χρόνια προ πανδημίας, αφού τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν αρθεί, ενώ μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, πρόθεση της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον οι εμβολιασμένοι πολίτες να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
 
Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, πώς θα πετάξουμε χαρταετό
Σημειώνεται ότι οι μετεωρολόγοι δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κάποια πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα (7/3) που θα είναι και το πρώτο τριήμερο της χρονιάς. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία αντλούνται από τα Μερομήνια.
 
Σύμφωνα μ' αυτήν την πρόγνωση ο καιρός το επόμενο χρονικό διάστημα ως το τέλος του μήνα και αρχές τις του επόμενου θα είναι άστατος, ενώ όσο θα πλησιάζουμε στην Κυριακή της Αποκριάς τα φαινόμενα θα επιδεινώνονται. Ωστόσο, αισθητή βελτίωση θα δούμε την Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου, όπου σύμφωνα με τα Μερομήνια θα έχει λιακάδα.
 
Πηγή: iefimerida.gr